Power Commander V w/ autotune - 2017+ Kawasaki Z650 Forum
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 3 (permalink) Old 11-24-2017, 11:00 AM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Nov 2017
Location: Quezon City, Philippines
Posts: 3
Power Commander V w/ autotune

I've been running my bike with PCV for about a week with stock map from powercommander.com with no issue

Last night I decided to install the Auto Tune (I wasnt able to do it with the PCV because of the oem bung being 12mm so I had to order in an adapter for the wide band 18mm from auto Tune)

I installed everything correctly (supposedly). disconnected the OEM O2 sensor and installed the one from auto tune.

Plugged the PCV to the computer and configured the autotune to be activated. Target AFR I changed to 13.2 5% and up and applied it

turned on the bike and (note that no errors or what so eve is detected according the PCV software) and tried running it.

Somehow the the autotune light (on the computer screen) wont light up (this is already pass 60 sec and above 5% throttle). auto tune doesnt seem to be auto tuning.

Also the Check Engine Light Turned on.


Hope you guys have some insights on what I should do or something. Thanks!
hijack is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 11-30-2017, 09:42 AM
Junior Member
 
Join Date: Nov 2017
Posts: 23
Did you notice any differences with the PCV and the stock map? I have a Two Brothers exhaust and I bought the PCV but haven't installed it yet.

Also, when you took your tank off did any fuel leak out when you disconnected the fuel lines?

Thanks
sakustoms is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 04-26-2018, 01:17 PM
Junior Member
 
Join Date: Nov 2017
Posts: 23
Quote:
Originally Posted by hijack View Post
I've been running my bike with PCV for about a week with stock map from powercommander.com with no issue

Last night I decided to install the Auto Tune (I wasnt able to do it with the PCV because of the oem bung being 12mm so I had to order in an adapter for the wide band 18mm from auto Tune)

I installed everything correctly (supposedly). disconnected the OEM O2 sensor and installed the one from auto tune.

Plugged the PCV to the computer and configured the autotune to be activated. Target AFR I changed to 13.2 5% and up and applied it

turned on the bike and (note that no errors or what so eve is detected according the PCV software) and tried running it.

Somehow the the autotune light (on the computer screen) wont light up (this is already pass 60 sec and above 5% throttle). auto tune doesnt seem to be auto tuning.

Also the Check Engine Light Turned on.


Hope you guys have some insights on what I should do or something. Thanks!

Did you ever get Autotune to work? I went back and forth with PC tech last night and he told me that you have to leave the factory O2 in and install an additional O2 bung to mount the wideband that comes with the Autotune, somewhere upstream of the factory one. Basically it should be within 8-10 inches from the cylinders.
sakustoms is offline  
Reply

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome